AZMA D'LUVERS. Powered by Blogger.

Dengar-dengarkan...

Thursday, July 22

yo2 wassup!!

haha..lame sudah tidak mengupdate blog nih....al maklumlahkan bz sgt dgn exam kan....huhu.....lagipun xde citer gempak yg nk diluah kat cni..hihi..sepanjang x update DIARI PERMATA CINTA ni..hidup aku berjalan dgn lancar...cumenye ase satu peristiwa lah yg wat aku sakit hati kn....BASED ON THE CONSTITUTION....wah!!panas gitu...der,,,,mcm lah aku x reti buat kejer...
ahaks!erm..ape2 jelah kan...layan je lah..klu dah GK tu GK lah jugak..muahaha...ape la yg aku nk bebel ni..karang lebih2 ade plak pihak yg terasa....tp itulah satu2 nye peristiwa yg agak menyempitkan kepale otak aku memikirkan nye....hihi....2,3 hari ni perut aku asyik meragam jelah..ntah knp aku pun xtau...kirenye akula yg bnyk melakukan pelaburan saham mnggu ni....hahaha...ha,,berkenaan dgn exam aku....!aish~mmg x target lah SOCA blh skor 13....sayangnye HISTORY aku 9 jer?! der....ape nk jadi...haha...ni xtau la pe nasib paper COMMUNICATION aku plak...ades!hari ISNIN ni last paper POLITICAL SCIENCE....takut+risau+gerun ni.....weekend ni aku berada di NILAI!!huwaaa....!!weekend yg meNIDURkan aku...wakaka...lagi2 lah tgh OFF dr Solat ni kan..mmg x sedar2 lah dr tidur!
huhu....alamak.....perut ni sakit balik lah...toilet da pggl tu ha...jumpe lagi lah ek..ade HOT STORY nk citer...tp kne TUNGGU......~
Hee...bye2x!

Friday, July 16

MANTRA!!


gambar kt atas ni adalah tonggak utama filem MANTERA...
mmg seram sgt cerita ni..agak real dan amat menakutkan!
warning sebelum cerita ni "PERHATIAN KEPADA ORANG YG ADA SAKIT JANTUNG DAN IBU2 MENGANDUNG ANDA DILARANG MENONTON FILEM INI"
so,kepada penghidap sakit jantung jangan tengok tau....begitu juga buat para MAK BUYONG sekalian,,hehe
hari ni first time dalam hidup aku,aku tgok movie sorang2...mmg syoklah kan..muahaha..dikelilingi pasangan2 muda berdua bersuka ria..hihi
aku punye suara je aku rase kedengaran kt panggung tadi..hahaha..berapa kali "omak kau" yg terkeluar....hahaha..terkejut der...huhu
tapi x syok plak kan bile teringat kawan2 kt E3-4 tu...aku sorang je yg tengok..hehe..
xpe2..nnt kite tgok ye kawan2....hihi...
erm..aku xtau nk buat ape sbananye ni....smbil tggu si fatin hazirah tu sampai..aku lepak la dulu kt cc ni...sambil dengar budak2 menyumbangkan suara mereka yg agak sumbang kt karaoke sebelah ni....huhu...aku xkaraoke plak ke?
hehehe..x yah cakap..awal2 lagi lepas makan tadi...wawawa...
ok lah...nk ckp pe pun xtau dah..ape2 pun MANTRA sangat seronok..=)
so,u all kene cepat2 g tgok tau!=)
ok dear all.....
can cin cau dlu lah ye.....
tata titi tutu
||hidup couple trouble,hidup single simple||

Thursday, July 15

YA ALLAH...

Kenapa dengan aku ni..kenapa setiap kali nk exam perkara yg sama jugak terpaksa aku hadapi...
aku cuba utk harungi tp masih x jumpe lagi jalan penyelesaiannya...bile aku biar ianya datang sendiri...bile aku rela utk tempuhi...kekecewaan yg aku temui....knp mesti aku...aku x aniaya org...aku x buat mcm mne org tu buat pd aku...aku sabar dgn perangai semua...tp knp aku tetap x pernah rasa aoe yg aku harapkan....aku sedih aku menangis aku sendiri yg lalui,jalani...aku tabah..tp org pergunakan aku..persendakan aku...xpe,aku faham siapa diri aku dan aku sedar sape aku...aku cuma perlu kuat..aku yg pilih tk lalui jalan ni dan aku harus terima segala yg mendatang..aku x boleh terlalu fikirkan..nnt mngganggu pemikiran aku..aku nk exam....aku harap lepas ni ade penjelasan yg akn aku dengar..dan aku terima seadanya sama ada penjelasan itu menyakitkn atau menggembirakan....dalam hati ni..TUHAN saje yg tahu....='(

Wednesday, July 14

PEJUANGAN YANG BELUM SELESAI..


hoohoo.....pejam celik pejam celik da nk
midterm....pejam celik pejam celik aku da nk mngakhiri sessi foundation aku kt cfs ni...ermm...sem depan da final sem..aduh..risau2x!!
cmne la gaknye mase degree nnt ek??boleh ke aku??huhu....beso harapan ibu and ayah....:'(
klu x aku yg mngharumkan name diorg sape lagi kan?..
pastinya aku kne struggle jugak utk cepat habiskan foundation ni...x sabar plak nk jadi student UIA gombak..hihi...=)..erm...nk merepek pe pun aku da x tau....sebabnye aku tgh x sedap badan ni...tibe2 je meremang bulu roma ni....x tau knpa...td bising2 je ustaz datang nk ubatkan kakak yg sakit tu...adess...tibe2 plak ase x sedap bdn...huh??knp?...ceehh...azma...mcm berani rupenye?
hahaha...penakut jugak!tu la lemah semangat!
aishhh..jgn dok pk2 sgt..esok exam!!
esok exam??yela.......SOSIOLOGY..!!!
waa...gerun2!!...
ha,,berbalik pade tajuk post aku ni...bukan perjuangan aku je belum selesai..
tapi skuad HOBIN JANG HOBIN pun belum selesai perjuangan mereka dalam LIGA MALAYSIA...lepas dah menang PIALA MALAYSIA and PIALA FA...x boleh la berhenti dr berjuang kan?so..buat SKUAD HOBIN JANG HOBIN teruskan usaha dan capai lagi KEJAYAAN demi KEJAYAAN k....nak SKUAD pilihan aku ni jadi mcm SPAIN...pilihan WORLD CUP aku musim ni...walaupun sekali kecundang tp berjaya smpai ke PUNCAK JAYA..itu yg aku nk...=)

...bukan aku je..semua org...erm..pastinya kali ni x kan terlepas lagi game2 utk LIGA MALAYSIA...ok lah....aku da x larat ni.....mata da berat...hehe..time ape ek??
huhu..tido der...k all..choww!!
salam~

Monday, July 12

SPAIN THE WINNER!!


Akhirnya berjaya jugak SPAIN memenangi WORLD CUP 2010...
mcm x percaya lah kan SPAIN dt memecahkan gawang si Oranje yg dah budget juara tuh...huhu....hebatlah INIESTA...walaupun sblum tu asyik buang bola je..akhirnya die jugak yg bagi gol kemenangan...TAHNIAH INIESTA!tp agak mengecewakan lah bila tgok DAVID VILLA main....spoil mood betul...agaknye die dah penat kot...ape2pun SPAIN DAH JUARA...!!YAAHHHHOOOO...................!!lepas ni dah x bising lah kt bilik tv tu...huhu..mak guard pun dah x pening kpale nk buat annouc suh senyap.huhu.....x rugi aku follow dr awal WC sampai ke penghabisan....naik la saham aku as a PWINCES SPAIN!td ayah,pak ngah and mak ngah baru je datang....singgah nk tgok tmpat aku....huhu...apelah sgt bumi NILAI ni mak ngah...hehe..oklah..nk stop kt cni...headache lah...flu+fever!aishh.....~
jumpe g..!daa....

Sunday, July 11


aduh2.......dup dap jantung aku nk tggu 2.30 ni....ades!!
cmne la agaknye game mlm ni kan.....SPAIN vs BELANDA....pergh..!!hangat ni.!!best la sape yg dpt g tgok kt dataran uh...aku tgok je la kt tv kecik tu ha...haha..(bersyukur..)..last morning la dak2 Mahalah dgr sore org jerit goan pagi2....huhu.pasni da xde dah.....='(..sedey2.....waaa.....!!!
erm.....hari ni x sihat la..slesema..!!x ske2x!!...ape2pun tetap kne tggu pagi ni!!but no more mcD...haha..URUGUAY vs GERMANY tau tgko kt mne??
hehehe....mcD NIlai...first time kot sejak WC bermula tgok kt luar..hehe..thanks A lot la kt bodyguard2 aku yg sudi teman and Hajar yg sampai 8x kua masuk toilet!huhu....sejuk kot!air cond....=))
k lah..x larat da nk taip bnyk2...nk rehat la..pening!
last but not least...thanks HADI,DAUS S,DAUS H and HAJAR..=)
ayat HADI...overnight again!!
huhu...
pasni + budget utk....
lalalalala~
nyanyi2!!
hihi....
k lah...dah bnyk cakap plak..huhu...
SELAMAT...!!malam+pagi esok!
=))

Wednesday, July 7

Yeeaaayyy..!!


♥ ♥ ♥SPAIN♥ ♥ ♥
X disangkal2 lagi kehebatan pasukan SPAIN World Cup musim ini...
1-0 mengalahkan GERMANY adalah satu drpd sejarah kemenangan SPAIN yg berulang krn SPAIN pernah mnglahkan GERMAN sewaktu EURO satu mase dulu..s0,n0 w0nderlah SPAIN blh makan si GERMANY ni...hihi...seronok sgt2...walaupun penuh kt bilik tv td..x mcm slalu..x ramai...hari ni sampai x cukup seat dipenuhi peminat GERMANY....cume 5-6 org je penyokong SPAIN yg setia sejak dr start WC sampailah ke hari ni....mmg best lah kan bile menang..sbbnye dlm bilik tv td sakit telinga dgr penyokong GERMANY carutkan SPAIN...tp kite fan SPAIN yg cool...layan jer...huhu...ape2pun TAHNIAH SEPANYOL....game mlm ni mmg meletup and the best!
hope dpt pulak tumpaskan BELANDA final nnt..=)
salam awal pagi...
*p/s bakal dapat fon baru..ayah da janji...kah3..=p

SPAIN vs GERMANY


aduh...aku cuak giler ah nk tggu game mlm ni....ape la agaknye yg akn jadi ek?
aish...risau gak aku...hope sgt2 SPAIN blh buktikan kehebatan diorg...dgn adanye VILLA,TORRES,FABREGAS,CASSILAS,XABI,PUYOL and yg lain2 tu....pastinya SPAIN xde mslh utk menang...GERMAN mmg aku akui agak kuat aa..tgok je game GERMAN dgn ARGENTINA hari tu...4 goal GERMAN sumbat..apapeun aku happy sesgt bile SPAIN dpt kalahkan PORTUGAL yg ade pemain POYO si CR tu...plyer yg layak dpt award pelakon terbaik...huhu..sepanjang berlangsungnye WC ni...aku dpt tgok team GERMAN and SPAIN ni...cool je...x mcm ade sesetgh team tu...Belagak je lbey...habuk pun tarak..cap ayam..huhu..sedih gak ar bile WC da nk habis...x sgke gak SPAIN lepas ke separuh akhir....hehe...best sgt...=))...mase WC ni ar time aku dpt mengertkn ukhwah dgn dak2 lain..huhu..klu x sbb WC aku x knl dgn budak2 kaki bola kt UIA ni..huhu..exspecially budak2 BEN..mmg cayalah diorg..hihi..smngat dari BELL and dak2 e34 pun best jugak...huhu...walaupun ade yg kne bgn seawal 4.30 pg utk bukakn pintu dorm..huhu..x snggup tgok kawan tido lua....hihi...k...ape2 pun x sabar nk tggu!!!
2:30am,8 July 2010..

thanx a lot bell!!


assalamualaikum....
first of all nk say thanks a lot kt bell coz da tlg ajar cmne nk mengindahkan blog ni...walaupun da penah buat tp still kosong....n dgn bantuan bell ar blog aku ni jd indah begini..huhu..walaupun x la seindah blog2 yg lain...budak baru lah katekan..huhu..
jangan lupe ak..kol 2.30 pg nnt SPAIN vs GERMANY..
hopefully abg villa dpt score bnyk ar mlm ni....hihi....i think thats all 4 today..just wanna to say that I LOVE U who LOVE me...=))