AZMA D'LUVERS. Powered by Blogger.

Dengar-dengarkan...

Tuesday, January 11

"Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama" PART 2

ini adalah part 2 punye tajuk utk GA cik puan bunga
ini adalah syarat2 penyertaan utk yg no.4 & 5.
yg jadi macam ni sbb kt part 1 lupe nk sertakan syarat2 yg no.4 & 5 ni. hehehe...

so, here is the answer........(processing....)

siapa insan paling cantik di mata saya??

insan yg paling cantik di mata saya adalah BONDA saya..
kenapa saya katekan yg BONDA saya adalah yg paling cantik di mata saya?
1) sbb BONDA yg lahirkan saya..
2) sbb BONDA saya adalah insan pertama yg saya jumpa sejak dr dalam rahim beliau lagi! saya dapat rasa betapa cantiknya BONDA saya.
3) sbb BONDA saya yg jaga saya, susukan saya dan tatang saya hingga saya dah berusia 20 tahun sekarang!
4) sbb BONDA saya adalah FIRST LADY dlm hidup saya..
5) sbb BONDA saya mmg CANTIK! hehe....
6) sbb BONDA cantik natural. lahir dr hati terserlah di raut wajah kecantikan BONDA.


definisi CANTIK pada sy?

bagi saya setiap ciptaan TUHAN adalah yg sgt cantik. CANTIK adalah satu perkara yg sgt subjektif. Ade org nmpk dia ni cantik ade yg kate x. so,pada saya CANTIK nye seseorang tu bergantung kepada keperibadiaan seseorang itu. Memang x dinafikan klu kita make up kite nmpk cantik.. saya setuju.. tp klu x make up x cantik ke? tetap nmpak cantik jugak. cuma x secantik klu kite makeup. hehe..
susah tau nk describe erti CANTIK ni...
org berisi ke kurus ke org makeup ke x make up ke klu HATI MEREKA BAIK....
nescaya kita akan lihat dia adalah seorang yg sgt CANTIK....
cantik bukanlah utk dipandang oleh mata kasar shj....tetapi juga CANTIK pd mata hati...
utk menilai keCANTIKkan seseorang tu... pastinya dinilai dgn mata HATI...

so,Cik pUAN BunGa... terimalah.... hehehe...:)

sekian,wassalam.

0 notis:

Post a Comment