AZMA D'LUVERS. Powered by Blogger.

Dengar-dengarkan...

Monday, April 11

BERITA PANAS !!! ANAK MELAYU KITA KAH??

Assalamualaikum..
Hurm...(mengeluh sebentar)..
Kenapa mengeluh ni Cik Azma oii..
X baik untuk kesihatan..
Ace cite kenapa?

Maunye cik Azma x mengeluh. Fuhh~(lap peluh jap)
Penat tau Cik Azma menggeledah page2 kt fb.. Macam2 page yang cik Azma jumpa kat fb tu ha..
Haish. Cik Azma tengok dah makin menjadi2 dan menularnya gejala penubuhan page tidak semonggah ni . Tadi cik Azma terjah bloh saudara IR, Cik Azma jumpa la entry NI.
Cik Azma pun baca.. Baca punya baca, Cik Azma pun mulalah menggeledah page tersebut..
Oh.. rupa2nya, Cik Azma penah buat entry tentang fenomena tu. Dah baca?
Belum? Nak baca? Nah, [klik sini]

Kat situ Cik Azma x sebut pun page ape, tapi sape yang ade facebook mustahil x terjumpa page yang dah di 'like' oleh berpuluh dan beratus ribu orang tu..
Bermula dari isu budak2 upload gambar dekat page Pencarian Bla...Bla...Bla.. tu (malas nk sebut. huhu) sampailah ke isu page Anti itu dan anti ini...
Kalau page tu korang berkomen secara berhemah, xpe.. Ini tidak.. Penuh dengan kata2 kesat dan keLUCAHan ! Walaupun ade yang cuba untuk mententeramkan keadaan. Tapi keadaan tetap tegang dan semakin menjadi2. Sehinggakan ade page yang men'cilok' gambar2 perempuan , di'upload' dan dikomen dengan kata2 yang sangat "MANIS".
Yang paling mengejutkan cik Azma adalah dengan bertambahnya kemunculan page2 seperti ini

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

(LUCAH!)



(SONGSANG !)



(APE KEJADAH NYA?!)

Jadi, Apa komen anda ?
Macam ni melayu nak maju?
Kalau anak melayu hebat dalam bab ni, tapi dalam bab2 lain lemah,
Alamatnya.... Generasi akan datang....
Kata Nabil Ahmad ----> LU PIKIR LAH SENDIRI !!!!


P/S : TERIMA KASIH DAUN KELADI saudara I.R sudi jenguk ke teratak usang ni.. :)
Blogger yang menjadi sumber inspirasi saya.. :)



2 notis:

zippo miller said...

info yg bagus ni

❤Azma Azhar said...

tu la. mintak cepat la gejala ni berakhir. bala ni bala.~

Post a Comment