AZMA D'LUVERS. Powered by Blogger.

Dengar-dengarkan...

Monday, April 11

KISAH AKU DAN TUPPERWARE



Assalamualaikum...
Ape daa tajuk entry aku kali ni...
Pasal tupperware? haha ! (gelak jap)
Ade tau kisah tupperware ni dalam hidup aku..
Dulu, aku duduk kt perumahan Felda..
Kat sane, mase tu selalu buat satu event ni.
X silap aku name die "pera-pera"
Sekarang ni xtau la ade lagi ke x diorang buat even macam tu..
Yang bestnya, tiap kali pera-pera ni lah kaum2 ibu akan membeli belah segala macam keperluan dapur. Bukan bahan masak. Tapi peralatan dapur seperti Tudung saji, Senduk, Alas periuk dan TUPPERWARE.
Banyak sangat kegunaan TUPPERWARE ni..
Antaranya adalah :-
1) bekas tapau bekal g sekolah.
2)bekas anta cekodok umah jiran
3)bekas buat masak maggi
4)bekas air
5) bekas budak2 main air.

Nak dijadikan cerita, mane tupperware yang godang-godang tu, buat mandi kan baby. (ade ke???)

Ha, ade yang nak kongsi kisah tupperware korang? Ape lagi kegunaannya?
Sudi-sudikanlah share kan pada saya dan saya akan edit entry ini dan letakkan kisah kamu.

happy blogging! ('',)

sumber : [klik sini]

2 notis:

sayahappyslalu said...

i love tupperware.. kalau rasa jadi ahli dan dapat hadiah tupperware yang menarik, boleh join saya.. hehe.. dari zaman bujang sampai dah kahwin, asyik2 beli tupperware aje.. buat koleksi dan untuk kegunaan harian..

zippo miller said...

sORRY Jap , Saya ada sesuatu nak sampaikan

http://zippomiller.blogspot.com/2011/04/award-from-mamaluvcom.html

Post a Comment