AZMA D'LUVERS. Powered by Blogger.

Dengar-dengarkan...

Friday, September 9

"Bila Kad Topap Menangis..."

Assalamualaikum...
Fuh.. x best betullah..(awal-awal da mengeluh)

Erm.. bukan nak mengeluh apa.. Cuma x best la dengar yang cukai akan kenakan sebanyak 6% untuk setiap pembelian produk reload (topap) dan simpack.

Tambah-tambah lagi untuk kita yang bergelar pelajar. (Alahai..sadis je rasa..)

Kalau x di jualnya RM10.60 pun, pastinya kredit yang kita dapat dari topap RM10 cuma ada RM9.40 je... 60sen tolak cukai...

Aiyoyo.. Apa macam mau buat ni kawan ?

Aku harap mulai 15 September ni nanti.. Akan terjadinya ....


Pertumbuhan public-public phone di merata tempat kerana permintaan tinggi terhadap penggunaan telefon awam.

Maka dengan itu...

Telefon awam tidak akan merasa terpinggir. (Biaq xda orang beli topap. Bagi rugi depa.)
Kad-kad topap tidak akan menangis lagi. (sbb xde orang beli dan xde orang nk gores)

Benda ni bukan bagi senang rakyat..
Menyusahkan lagi adalah..
Ape lagi nak naik agaknya lepas ni..
Kita tunggu....




0 notis:

Post a Comment