AZMA D'LUVERS. Powered by Blogger.

Dengar-dengarkan...

Sunday, April 22

Cara Untuk Buat Perempuan Gembira

SEDIKIT SEBANYAK AMBIK DARI SINI. KREDIT TO PEMILIK GAMBAR
Assalamualaikum.
Hai u olzzz.
Ape khabar ??
Cik Azma harap u olzzz sehat-2 je okeyh ?
Bahagia ke tak ??
Cik Azma Alhamdulillah sekarang ni bahagia bangat sehh. ;)

Haaa ni Cik Azma nak habaq mai kat ampa suma, hari ni Cik Azma nak bagi tips la kat ampa suma terutamanya pada kaum Adam. Cara-2 bagaimana ampa nak bagi pasangan ampa GEMBIRA selalu..

Baiklah, pertama sekali, sediakan breakfast utk isteri u olzzz setiap pagi. Adalah lebih baik kalau u olzzz hidangkan di atas katil ! Wah, Kalau Zhi Cik Azma buat macam tu mmg Cik Azma tabik springg la kt dia. Hehe.

Lepaih tu, sentiasa la ucapkan kata-2 cinta pada dia. Terutama cik Bopren atau cik Suami. Apalah sangat kan setakat cakap I LOVE SAYANG tu hari-2.. x luak pun kan ? Mcm Zhi Cik Azma tu lah. hoho. Jgn la dok kata rimas ke ape, sebenarnya sume orang suka bila pasangan dia alwayzz ungkapkan kata-2 tu.. Toksah dok rimas-2 laaa.. Bukan peluk pun. Klu asek nk peluk tu mungkin rimas kot. haha ! (melainkan nak peluk time-2 tertentu - utk pasangan SUAMI  ISTERI SAHAJA ! )

Then, klu si dia merajuk, bagi la bunga ka coklat ka. Mesti cair hati si dia yg sedang merajuk tu. Kalau cik Azma, Cik Azma nak teddy bear kaler PINK ! huhu.

Kalau before ni u guyzz seorang yg brutall, ganass and etc.. cuba dengan Gelpren or Isteri u guyzz, u guyzz jadi seromantik yg boleh ? Maun ? Alaa biar la orang nk kata muka gans tp dalam hati ada taman pun. hati u oll bukan hati org lain. Ada aku kesah ? kau ada ? haha.

Kalau u olzz dekat, xde salahnya klau selalu kuar dating. Kluar la g makan g jalan-2 g tengok wayang.. Macam Cik Azma dgn Zhie.. kami jauh.. sorang utara sorang selatan ! huh !

PASTU, Haa ni utk yg dah sah nikah je ! Tiap-2 malam, selalu lah mendakap pasangan anda.. ( xmau cite lebih-2, Cik Azma belum kahwin lagi, COMING SOON. :p

Yang paling best kan bila pasangan korang SENTIASA ingat hal-2 tentang diri korang walaupun hal-2 yg kecik. Senonoh tak kalau tarikh period u olzz pun die set dalam fon !

Sentiasa lah menjadi pendengar yg setia... Biaq p la dia tengah bebel ka tengah luah kan perasaan ka.. U ollzz yg lelaki ni, DENGAR JE...

Sentiasa menyokong kekasih anda dalam apa jua keadaan sekalipun. Dan alwayzz jadi back up si dia.

dan, Masa awekkss korangg tengah datang bulan, please. BE NICE TO HER. baik-2 dgn die, layan die jangan bg tambah mood die x okey sebab u guyzz kena faham emosi perempuan ni x stabil time tu.

Kalau boleh, lebihkan MASA dengan dia, lebih dari kawan-2 anda.

dan yang paling penting !

JANGAN SAKITI HATI SI DIA...


okey peringatan dan ingatan ini serta pesanan ini CIK AZMA tujukan buat ZHI ZIE cik Azma dan juga buat semua yang membaca,,, SEKIAN. :D

Wednesday, April 18

Cinta & Rindu

untuk my sayang..

gift from mysayang.. <3 u

Cinta Jarak Jauh | Thanks SKYPE !

sayang saya yang pemalu :p

dok kepit kuku aa sayang...:)       



cinta mata hatiku yang sebenar.. InsyaAllah xde apa aral tahun depan kami nikah. kan sayang ? :) <3

Monday, April 16

Assalamualaikum Cinta..


Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah.. bersyukur kepada Allah SWT kerana telah menghadirkan dia ( Mohd Hazizi @ Zhi Zie) untuk diriku insan tak sempurna ini..

Aku bersyukur padaMU Ya Allah di atas kurniaan MU yang amat memberikan seribu makna buat diriku.

Ya Allah , satukanlah hati kami biarpun kami di kejauhan..

Engkau tanamlah keikhlasan di hati-2 kami agar kami saling setia dan jujur dalam perhubungan ini..

Ya Allah, aku amat terharu dengan pemberian yang tidak ternilai ini..

Terima kasih YA ALLAH..

Sayangku, di permulaan ini, aku mengharapkan agar engkau mampu untuk menerima seadanya diri ini.. Kelemahanku, kekuranganku, ku harap agar kau dapat menerimanya seikhlas hati..
Sayangku, seandainya aku tak mampu menjadi yang terbaik untukmu seperti dia yang sebelumku, kuharap kau dapat jujur dengan ku..
Sayangku, sekiranya kasihmu padaku tak mampu tercapai seperti kasihmu pada dia sebelumku, ku amat mengharapakn agar ada ruang untuk ku menjadikan dirimu seindah luar biasa..
Sayangku, aku berjanji padamu, akan ku bahagiakan dirimu sebahagia-bahagianya dan akan ku kotakan janji ini dengan menghadiahkan mu zuriat yang paling bertuah buat dirimu..
Sayangku, tetapkan lah hatimu padaku, akan ku kunci hati ini hanya untukmu.. namun, xkan ku menghalang dirimu untuk terus menyayangi dirinya yang sebelumku..

Sayang, percayalah ikatan suci ini akan kekal abadi selamanya seandainya kita saling ikhlas, setia dan jujur apa adanya..

- Love You Forever More -

Sunday, April 15

Cinta Kita.. " Will You Marry Me ? "

15 April 2012..

Cinta kita..
Hanya kita yang rasa..

Cinta kita..
Hanya kita yang tahu..

Sedalam lautan kasih..
Setinggi gunungan cinta..

Hanya cinta kau ku damba..

ZhiZieAzmaForeverLove <3

" Agak-agak bila kita boleh tunang ? " - Zhi Zie
" Will you marry me ? " - Azma ( Wanita Lamar Lelaki Amalan Terpuji )

Tuesday, April 10

Kenangan Manis di SMK DUAM 2008

FAKTA YANG HARUS DITERIMA.

Terima Kasih guru-guru Cemerlang di SMK DUAM kerana penganugerahan yang amat saya hargai hingga ke akhir hayat..

Kepercayaan yang diberikan kepada saya sangat-sangat saya hargai dan pegang hingga ke hari ini..

Hasil dari didikan guru-guru dari tabika hinggalah ke Universiti...

TERIMA KASIH CIKGU !

Monday, April 9

Wedding My Schoolmate :D

Assalamualaikum.
Holla u ollzz !!
Hurm, hari ni mood agak happy dan ceria sedikit sebab...
SEBAB APA ??????
Sebab hari ni cik Azma happy lah. Happy sebab tengok ramai schoolmate Cik Azma masa kat SMK DUAM dulu yang dah mendirikan rumahtangga..
Ada yang senior Cik Azma dan ada juga yang Junior Cik Azma !
Ouchh !
Yang junior tu yang Cik Azma rasa tercabar tuh !
Ape-ape pun Cik Azma doakan mereka semua kekal bahagia hingga ke akhir hayat..
InsyaAllah..

Kat sini Cik Azma nak selitkan beberapa keping gambar yang Cik Azma songlap dari fb.
Hehehe *jahat*

Hopefully x lama lagi Cik Azma pulak ! :)

NI SENIOR CIK AZMA. ERA HESKA NAMA DIA. PENGAPIT NYA PUN BFF DIA DARI SKOLAH LAGI. KAK IKA. KAK ERA DA ADA ANAK SORANG :)

INI JUNIOR CIK AZMA. FARAHIYAH NAMA DIA. CIK SUAMI DIA PUN BEKAS PELAJAR DUAM JUGAK. DA ADA ANAK SORANG :)

YANG INI KAK SOLEHAH. TP PANGGIL KAK CHO. CANTIKKAN ? :)

HA.. YANG NI JUNIOR DAN KAWAN SETINGKATAN, ENA & HUSIN. DAH ADA ANAK SORANG :)

YANG NI KAK RINA. MY SENIOR. KAHWIN PUN DGN RAKAN SETINGKATAN. SHAFIK a.k.a ATOK. SWEET COUPLE DULU NI TIME SEKOLAH :) ANAK DAH SORANG.

YANG NI KAK IKA... AKK YANG DULUNYA BRUTAL. HEHEHE. SWEET TAU. :)

YANG NI ADIK PADA KAWAN SETINGKATAN, KAK CIK a.k.a RUSNIDA. NAMA DIA EMALIA. JUNIOR JUGAK. YANG SEBELAH KANAN PENGANTING MY ADIK ANGKAT. :D




yang ni kak Aidilizati.. Panggil Kak Zati je.. Pernah jadi ketua dorm Cik Azma ni..:)

Yang ni Kak Ida.. Kak Ida ni dulu Ketua Biro Disiplin Asrama.. Garang orangnya, Sekarang dah sweet dah :)


Yang ni Kak Nadirah. Adik Ipar Ustaz Fazly.. dah ada anak sorang. my senior :)
Okey, setakat ni je schoolmate  yang Cik Azma tau. Kalau ada lagi Cik Azma jumpa nanti Cik Azma akan Up kan lagi. :)
Sama-sama kita mendoakan kebahagiaan mereka.. InsyAllah... Ameen..

Thursday, April 5

| Kau Aku | X-Gerimis - The Best Song Ever !

                                                        Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.
Hollaa weh !! Ape kabar semua pembaca ?? Rindu x kat i yg dah lama x hapdet blog ni ? ngeh-3. Almaklumlah  bukan senang nak dapat mood menaip ni cik kak n cik abang sume.. Saye ni pun bukan lah blogger tegar, sekadar mengisi masa lapang.. Tapi hari ni, cik Azma nak bawa u all sume untuk dengar satu lagu ni. Bagi cik Azma lagu ni mampu untuk jatuhkan CINTA MUKA BUKU mampu untuk tinggalkan jauh lagu yang popular sekarang. Sebab ?? Sebab lagu ni ada AURA dia yang tersendiri.. First time cik Azma dengar lagu ni.. mak 0ooii ! meremang bulu roma poitt ! haaa..  tp itu pandangan Cik Azma la.. u all yang lain yang dengar cik Azma xtau la apa yang u all rasa kan.. X-Gerimis ni kalau x silap Cik Azma adalah sebuah band orang Asli yang agak popular di kalangan penggemar band seperti ini. Tambahan lagi mereka yang suka live band dan joget lambak. Mereka tinggal di Inas, Johol, Negeri Sembilan. Ni Cik Azma nk promosi la jugak kan kalau ada di antara u all yang minat dengan live band boleh la korang invite kumpulan ni. Rasanya X-Gerimis ni pernah cipta nama menang pertandingan kot. Tapi Cik Azma x berapa sure, nanti Cik Azma akan risik-2 lah okey pasal band ni. So, Cik Azma harap korang rajin2 lah dengar dan hayati lagu ni.. Penyanyi dia Cik Azma kenal dan kalau korang nak kenal sape penyanyi ni, korang rajin2 jugak lah dengar radio online SYAPALIKHFM. Dia adalah salah seorang DJ kat radio tu. Dan untuk pengetahuan semua, masa tengah jari jemari cik Azma ni menari menaip entry ni pun cik Azma sedang layan lagu ni. :)

Okey lah u all, Cik Azma banyak benda nak disiapkan ni. Hope u all sentiasa di bawah lindungan rahmat Allah dan sihat selalu..

Full With Love,

.....Azma...........