AZMA D'LUVERS. Powered by Blogger.

Dengar-dengarkan...

Saturday, May 19

Cara pasang widget radio SFM di blog

Salam sayang buat semua...
Selamat pagi dan selamat berhujung minggu...
Hari ni Cik Azma nak ajaq u oll semua cemana caranya nak letak widget radio Syapalikhfm.net macam yang ada kt blog cik Azma ini. Caranya mudah saja. Ikuti langkah2 berikut :)

macam biasa LOG IN dulu ke blog anda
lepas tu akan keluar halaman ini dan pilih REKA LETAK
Kemudian pilih tambah alat atau ADD GADGET
Dah tambah gadget tu akan keluar window yg ni dan cari HTML / JavaScript
okey. da bukak HTML/Java script tadi, korang copy link kt bawah ni dan paste kat kotak berikut


( link boleh di dapati di Syapalikhfm Community di facebook )

okey da siap tu da save korang leh la alihkan gadget tu kt mane yg korang nak letak kemudian simpan.
DAH SIAP.

SELAMAT MENCUBA KAWAN-KAWAN.

DENGAR-DENGARKAN SELALU... :D

0 notis:

Post a Comment